Happy-family1

Conform unui studiu, copiii pot fi afectati de sanatatea orala a parintilor lor. Dental Research a realizat un studiu prin care demonstreaza ca sanatatea orala precara a parintilor influenteaza in mod direct sanatatea orala a copiilor, mama avand un rol important in dezvoltarea frumoasa a dintilor copilului. In urma studiului, cercetatorii au descoperit ca unii copii sunt predispusi sa dezvolte afectiuni gingivale daca mama sufera de acest lucru.

Ce trebuie sa faca un parinte pentru sanatatea orala a copilului sau?

Pe aceste considerente, Dentist.ro, impreuna cu medicii dentisti recomanda o igiena orala corecta incepand din primii ani de viata ai copilului, bineinteles mama fiind un exemplu bun in dezvoltarea unor reflexe de igiena orala pentru copilul sau, pentru ca un copil “copiaza” obiceiurile parintilor.

De aceea un parinte care nu are grija de dintii sai, avand o igiena orala precara, va avea un copil care va proceda la fel, avand probleme de sanatate orala, pentru ca nu sunt invatati sa aiba grija de dintii lor. Recomadam parintilor sa-si implice copiii inca de mici in tot ce tine de ingrjirea dintilor si sa ii duca la medicul dentist regulat inca de la varsta de 12 luni.

Nu uitati dragi parinti, afectiunile gingivale pot provoca pierderea dintilor copiilor, durere si disconfort. In ultima vreme, numarul copiilor care ajung la urgenta din cauza unei probleme mici care ar fi putut fi trata la timp, s-a dublat. Motiv pentru care, invatati-va copiii sa se spele regulat pe dinti si obisnuiti-i cu vizitele la dentist.

sursa: cosmeticdentistry.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *